Hashplanter-hash-planter-hashfroe-hash-froe

Hashplanter & hashfrø

Posted on 20. januar 2022

Hvad er en hashplante?

En hashplante er ifølge ordbogen en cannabisplante hvoraf man kan udvinde hash.

Cannabisplanten har en lang historie og er blevet kultiveret med henblik på hashlavning i flere tusind år.

Særligt i det nordlige Indien, Afghanistan og Nepal har hash spillet en central rolle i samfundet både i sociale og religiøse sammenhænge.

De oprindelige – og ældste – hashplanter har derfor deres geografiske ophav i dette område.

Fælles for hashplanter er at de hovedsageligt tilhører Cannabis Indica-familien, har en kort blomstringstid, samt udvikler kompakte topskud med en overflod af krystaller med et højt indhold af THC.

Cannabisplanter & hashplanter – er der nogen forskel?

Man kan lave hash af alle hun-cannabisplanter, som har topskud med krystaller, og ”hashplante” kan derfor teoretisk set bruges om alle cannabisser.

“Hashplanter” som synonym for “cannabisplanter” bliver dog primært brugt af personer med et begrænset kendskab til cannabis og de forskellige genetikker og termer.

Termen “hashplante” bliver i cannabisverden brugt til at beskrive cannabissorter med en særlig historik ift. hashlavning, samt en genetik, der gør dem velegnet til formålet. Altså sorter som specifikt er blevet dyrket og avlet med henblik på hashlavning; navnlig de gamle sorter, som stammer fra området omkring Hindu Kush-bjergene i Centralasien.

Hashplante og cannabisplante

Hvad er hash?

Hash er en forkortelse for det arabiske “hashish“.

Det kan have forskellige udseender og variere i farve fra blondt, gult, rødlig, sort, m.v. Den mest almindelige farve er dog brun i forskellige nuancer.

Hash er et koncentrat af de tørrede krystaller (også kaldet trikomer) fra cannabisplantens topskud/blomster, som bliver forarbejdet og komprimeret.

Hashplanten/cannabisplanten dyrkes, og når topskuddene har nået fuld modenhed, høstes og tørres de.

Når planterne er tilpas tørre, bliver topskuddenes krystaller – som indeholder de aktive indholdsstoffer såsom THC, CBD mv. – mekanisk fjernet. Dette sker traditionelt manuelt ved f.eks. at gnubbe de tørrede plantedele mellem hænderne, så de klistrede krystaller sidder fast på hænderne, eller ved at planterne rystes og bankes af over et lærred, som de drysser ned på.

De separerede krystaller presses sammen og formes til et fast sammenhængende materiale. Det værende som klumper, kugler eller plader.

Kan hashplanter dyrkes i Danmark?

Svaret er ja.

Indendørs kan man dyrke alle hashplanter og cannabisplanter. Det kræver blot det rette udstyr, såsom lampe, ventilation mv. for at skabe det perfekte miljø; og så kan man dyrke året rundt.

Udendørs er det en anden sag. Selvom mange hashplanter stammer fra kolde og barske egne med bjergklima, er det dog ikke alle, som gør sig lige godt udendørs i Danmark og Norden.

Det er derfor vigtigt, at vælge, den rigtige cannabissort for at få et godt resultat udendørs. De såkaldt autoblomstrende varianter er et sikkert valg, idet de har en kortere livscyklus og blomstrer færdig hurtigt.

Hvis du er interesseret i at vide mere om autoblomstrende frø, kan du læse mere om processen og se vores udvalg her.

Du kan også gå på opdagelse i hele vores sortiment af cannabisfrø her.

Er hashplanter lovlige at dyrke i Danmark?

I de fleste tilfælde nej.

Lovgivningen tillader ikke dyrkning af hashplanter (ligesom alle andre cannabisplanter) uden en licens fra myndighederne.

I praksis betyder det, at det kun er udvalgte virksomheder, som har ansøgt og indhentet de relevante tilladelser, som må dyrke cannabis i Danmark.

Du kan læse mere om reglerne på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, samt lovgivningen om cannabisfrø i vores blogindlæg her.

Hashplanter-hashfroe-hashplade (1)

Specifikke sorter af hashplanter/hashfrø

Som nævnt bliver ”hashplante” oftest brugt om specifikke sorter/varianter af cannabis. Herunder er en liste af nogle populære og interessante hashplanter.


Hash Plant

Blandt de mest berømte hashplante-sorter er Hash Plant aka HashPlant, at finde. Den blev introduceret i Europa tilbage i 1980erne, hvor hollandske avlere fra Sensi Seeds krydsede den med Northern Lights #1. Derved skabte de den kommercielt tilgængelige Hash Plant, som vi kender i dag.

Hash Plant er en Indica, der forbliver kompakt og har en meget kort blomstringstid. Den giver en kraftig, øjeblikkelig effekt, og har en krydret hash-agtig smag og aroma.

Den præsterer super godt indendørs og egner sig særdeles fremragende til hydroponisk SOG-dyrkning.

Hash Plant har vundet adskillige priser på Cannabis Cups verden over.


Rød Libanon Auto

Denne hashplante er – som navnet antyder – fra Libanon. Det er en krydsning mellem Libanon og Mexican Ruderalis. Ruderalis-genetikken gør den autoblomstrende, hvilket betyder at den automatisk går i blomst, og at den derfor kan dyrkes udendørs i dansk klima med stor succes.

Rød Libanon var på et tidspunkt en af de mest udbredte hashplanter i Mellemøsten, og er kendetegnet ved dens høje kvalitet.

Denne old-school hashplante er Indica-dominant, produktiv og giver mellem 40-100 gram topskud pr. plante, som efterfølgende kan blive til hash.

Rød Libanon bliver lavet af Flash Seeds og fås som regulære (ikke-feminiserede), autoblomstrende frø.

Læs mere og køb frøene her:
Flash Seeds: Red Libanon Auto (AutoReg)


Afghan Hash Plant

Er en hashplante fra hollandske Barney’s Farm. Den stammer fra frø indsamlet i 1970erne fra de bedste hashmagere i regionen Mazari Sharif i det nordlige Afghanistan.

Det er en 100% Indica, som udvikler tætte, ekstremt krystalliserede topskud med en rig aroma af sandeltræ samt strejf af citrus.

Afghan Hash Plant er en vidunderlig hashplante og fås som regulære (ikke-feminiserede) frø.

Læs mere og køb frøene her:
Barney’s Farm: Afghan Hash Plant (regulære)


HashPlant Haze x Kali China

ACE Seeds’ første krydsning mellem den gamle klassiske ’Hashplant Haze’ og Kali China.

Det er en hashplante, der kombinerer det bedste fra Indica og Sativa, og hvis genetik består af 50% Indica og 50% Sativa.

Det er en stor plante, der udvikler en robust, omfangsrig struktur med mange sidegrene, højt afkast og voldsom potens.

Den har en rig smag af marokansk pollenhash, røgelse og lette strejf af citrus. Effekten er primært Indica og meget potent.

Læs mere og køb frøene her:
Ace Seeds: HashPlant Haze x Kali China (feminiserede)


Hindu Kush

Som navnet antyder stammer den fra Afghanistan, og er traditionelt blevet kultiveret med henblik på produktion af den meget potente Afghan-hash. Det er en ældgammel hashplante, og måske en af de første cannabissorter, der er blevet brugt til hash.

Hindu Kush er 100% Indica og udmærker sig ved sine mange fremragende kvaliteter. Den er berømt for sine tætte topskud, hvis overdådige produktion af krystaller giver et hvidt, sølvagtigt skær.

Smagen og aromaen er meget kompleks og giver en på samme tid en sød og moskusagtig duft, der kombinerer krydderier, sandeltræ, fyrretræ og våd jord.

Der er flere avlere, som tilbyder Hindu Kush, bl.a. Sensi Seeds og Anesia Seeds, og fås som både regulære (ikke-feminiserede), feminiserede samt autoblomstrende feminiserede (såkaldt AutoFem).

Læs mere og køb frøene her:
Anesia Seeds: Hindu Kush (feminiserede)
Sensi Seeds: Hindu Kush (feminiserede)
Sensi Seeds: Hindu Kush (regulær)
Sensi Seeds: Hindu Kush Automatic (AutoFem)


Hash Bomb

En Indica-dominant sort, skabt ved krydsning mellem Hash Plant, Amsterdam Skunk og Bomb #1.

Ligesom de fleste hashplanter er det en hurtigblomstrende, hårdfør cannabis, der producerer store, tætte topskud med en overdådig krystallisering.

Effekten er hårdtslående, beroligende og afslappende.

Hash Bomb fra Bomb Seeds er en skøn lille hashplante, der fås som både regulære (ikke-feminiserede) og feminiserede frø.

Læs mere og køb frøene her:
Bomb Seeds: Hash Bomb (feminiserede)
Bomb Seeds: Hash Bomb (regulære)

 

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen