FAQ – ofte stillede spørgsmål

Nedenfor er en liste med oftest stillede spørgsmål.

Se venligst om dit spørgsmål er besvaret her, før du kontakter os på e-mail eller telefon.

SPØRGSMÅL OM NORLAND-KONTO

Skal jeg oprette en konto for at handle hos jer?

Svar: Nej, slet ikke. Du kan tjekke ud som gæst uden at oprette konto. Vi vil dog anbefale at man opretter en konto for at vi fremtiden bedre kan hjælpe dig med evt. henvendelser samt at du fra tid til anden vil modtage særtilbud, gratis vareprøver og andre slags promo-materiale.

Hvordan logger jeg ind?

Svar: I toppen af højre side er der et ikon som man trykker på. Du kan også logge ind i indkøbskurven før du tjekker ud.

Jeg har glemt min brugeroplysninger, hvad gør jeg?

Svar: Du trykker på ”glemt oplysninger” på login-siden og får tilsendt dine oplysninger og evt. en midlertidig adgangskode.

SPØRGSMÅL OM LEVERING

Leverer I til andre lande end Danmark?

Svar: Ja. Vi leverer til hele Europa, men vi beder dig om selv, at undersøge, om cannabisfrø er lovlige i det pågældende land. Levering er helt diskret uden firmaoplysninger eller nogen form for deklaration af forsendelsens indhold.

Hvor lang er leveringstiden?

Svar: Leveringstiden vil typisk være 2-4 hverdage, hvis der bestilles inden kl. 15 til Danmark (til Grønland og Færøerne lidt længere tid). Levering uden for Danmark vil typisk tage 5-7 hverdage. Hvis vi ikke kan overholde den oplyste leveringstid, vil vi give dig besked hurtigst muligt, og tilbyde dig pengene tilbage eller et tilgodebevis.

Hvordan ankommer min levering; hvordan ser brevet/pakken ud?

Svar: Vi lægger stor vægt på 100% diskret levering og din forsendelse vil ankomme i en helt almindelig boblekuvert uden nogen hentydning til indholdet. Leveringen sker via Post Nord eller DAO, og vil i de fleste tilfælde være som brev direkte i din postkasse. Hvis ordren indeholder mange eller større varer såsom cremer/CBD-olie/etc., hvor brevformat ikke er muligt eller giver mening, vil den blive sendt som pakke.

SPØRGSMÅL OM BETALING

Tager I min korttype?

Svar: Vi tager imod alle gængse korttyper, og derudover og ViaBill.

Hvordan kan jeg vide om I har modtaget min bankoverførsel?

Svar: Du modtager en e-mail så snart vi har registreret din bankoverførsel. Der går typisk 1-2 bankdage, før dette sker.

Hvad vil der stå på min betalings-/konto-oversigt?

Svar: Din betaling vil fremstå som til Nordland Seeds ApS.

GENERELLE SPØRGSMÅL

Hvordan spirer/dyrker man cannabisfrø?

Svar: Det kan vi ikke oplyse, da spiring af cannabisfrø er ulovligt i Danmark, og vi derfor ikke vil opfordre til lovbrud. Hvis du bor i et land, hvor spiring er lovlig, er der rig mulighed for at søge information om dette på f.eks. Youtube, eller købe en af de mange gode bøger om emnet på nettet.

Hvad siger loven om cannabisfrø?

Svar: Cannabisfrø er fuldt ud lovlige i Danmark og langt størstedelen af EU. Vi har skrevet et nærmere uddybende indlæg på bloggen om lovgivningen, som du kan læse her.

Er I et troværdigt firma man kan stole på?

Svar: Ja, vil det åbenlyse svar være :-). Vi bor i Danmark, og du kan tjekke os i CVR-registret. Endvidere har vi arbejdet mange år i branchen, og vi har mange kunder som kender os personligt, og kan stå inde for vores troværdighed og faglighed.

Er det sikkert/trygt at bestille cannabisfrø i Danmark?

Svar: Det er en bekymring mange har, men du kan trygt købe og modtage cannabisfrø i Danmark. Det er nemlig lovligt, at både købe og besidde i Danmark og langt de fleste EU-lande. Der er derfor ingen lovhjemmel til at kontrollere eller registrere personer, der køber disse varer. Cannabisfrø har ingen duft, så der er heller ingen risiko for at forsendelsen ved en fejl bliver åbnet af myndighederne. Der er historier fra Storbritannien, Norge, Sverige og USA om at myndighederne har registreret kunder, men her er forholdene nogle helt andre end i Danmark. Vi har stort kendskab til det danske marked og udviklingen her, og vi har aldrig hørt vidnesbyrd eller rygter om det er sket i Danmark før, og vi kan derfor efter bedste overbevisning 100% garantere, at det er både trygt og sikkert at bestille cannabisfrø i Danmark.

Hvorfor er cannabisfrø så dyre ift. andre slags frø?

Svar: Kvalitet koster som bekendt. Vi har valgt kun at føre de bedste frø, og det betyder, at de ikke er helt billige. Det tager mange år at udvikle og stabilisere cannabissorter, og det hænger naturligvis også sammen med udbud og efterspørgsel. De dyreste frø er også typisk dem med det mest fornemme genetiske ophav. Når det kommer til cannabisfrø, betyder genetikken alverden, men det betyder ikke nødvendigvis at den højeste pris er den bedste genetik. Der findes masser af frø til relativt billige penge, der er super gode.

Hvor længe / hvordan opbevarer jeg mine frø?

Svar: Hvis de bliver opbevaret mørkt, køligt og relativt lufttæt kan cannabisfrø holde sig minimum 2 år. Denne periode kan forlænges betydeligt, hvis man opbevarer dem forseglet og lufttæt ved en konstant temperatur mellem 4-6 grader celsius.

Jeg er på udkig efter en specifik sort, som ikke er på hjemmesiden, kan I bestille den?

Svar: Det kan vi højst sandsynligt godt. Bare oplys navnet på sorten (og evt. producent) til os på e-mail, så undersøger vi sagen og vender tilbage med et uforpligtende tilbud.

Vil cannabisfrø købt på denne side spire / hvor mange vil blive hunplanter?

Svar: Spiring af cannabisfrø er ulovligt i Danmark, men cannabisfrø, købt på vores side, er friske og spiringsdygtige. Hvis processen bliver udført optimalt, er der en spiringsprocent på ca. 90%, men der er dog ingen garantier da det er et naturprodukt.
Vi kan ikke sige noget om kønnene på regulære cannabisfrø, idet der er mange faktorer, der spiller ind. Generelt siger man, at det er omtrent ligeligt fordelt, altså 50%/50% han-hun, men hvis de har optimale forhold vil der kunne komme flere hunner.
De feminiserede cannabisfrø er fremavlet til at lave 99,9% hunner, men hvis de bliver udsat for meget stressfulde forhold, kan det få nogle planter til at blive hermafroditter eller hanner.

Jeg kan ikke finde svar på mit spørgsmål i denne FAQ

Svar: Hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål her, så er du meget velkommen til at kontakte os via vores kontaktside eller skrive til kontakt@nordlandseeds.dk.

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen