Guide: Dyrkning af skunk

En kort guide til kultivering af cannabis

Er du nysgerrig på, hvordan man dyrker cannabis? Så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel har vi nemlig samlet alt, du skal vide om dyrkning af cannabis.

Du kommer bl.a. til at høre om:

 • Hvordan du vælger de rette cannabisfrø.
 • Fordele og ulemper ved henholdsvis udendørs og indendørs dyrkning.
 • Hvad dine cannabisplanter har brug for for at gro.

Lyder det som noget for dig? Så kan du blive meget klogere på dyrkning af cannabis i denne guide.

Dyrkning af skunk hamp og cannabis (2)

DYRKNING AF SKUNK OG HAMP

Skunk, hash, pot, hamp.. Kært barn har som bekendt mange navne, og cannabis er ingen undtagelse. I denne artikel bruger vi gennemgående termen cannabis. Det gør vi, fordi cannabis er den overordnede sort, som andre sorter, såsom skunk og hamp, stammer fra.

Det vil med andre ord sige: Du kan tage udgangspunkt i denne guide uanset hvilken sort af cannabis, du vil lære mere om dyrkningen af.

HVILKE CANNABISFRØ SKAL JEG VÆLGE?

Skunk frø dyrkning

Lad os starte helt ved begyndelsen: For at dyrke cannabis, skal du først og fremmest have fat i nogle cannabisfrø. Men det helt store spørgsmål er hvilke cannabisfrø, du skal vælge? Det er i høj grad en smagssag, men herunder kan du blive klogere på hvilke overvejelser, du skal gøre dig, når du vælger.

DYRKNING AF FEMINISEREDE CANNABISFRØ

Cannabisplanter kan både være hun- og hanplanter, og det er hunplanternes topskud, vi skal have fat i, når vi vil dyrke cannabis. Særligt de ubestøvede topskud, som ikke indeholder frø.

Det modsatte af feminiserede frø er de såkaldte regulære frø, hvor der både er han- og hunplanter iblandt. De populære blandt folk der vil dyrke frø eller som vil krydse og fremavle nye sorter.

For at sikre, at du får disse topskud, kan du med fordel vælge feminiserede cannabisfrø, der er avlet til udelukkende at udvikle sig til hunplanter. Det er rigtig smart!

Du kan læse mere om hvordan feminiserede cannabisfrø produceres her.

Samt, se alle vores feminiserede cannabisfrø og læs mere her.

DYRKNING AF AUTOBLOMSTRENDE CANNABISFRØ

Udover forskellen på han- og hunplanter, er det vigtigt at være opmærksom på forskellen mellem auto-sorter og fotosensitive sorter.

De fotosensitive sorter har brug for 12 timers mørke i døgnet for at påbegynde deres blomstring, hvilket betyder, at denne sort er afhængig af årstiden og dagslængden.

Med en autoblomstrende feminiserede sort har du derimod større magt over, hvornår dine planter skal gå i blomst. De autoblomsterende cannabisfrø går nemlig automatisk i blomst, når de er fuldvoksne, hvilket normalt sker efter 2-3 uger i vækst.

Autoblomstrende frø, der tilmed er feminiserede, har den yderligere fordel, at de kun udvikler topskudsproducerende hunplanter.

Se alle vores autoblomstrende cannabisfrø og læs mere her.

HVOR LANG TID TAGER DET AT DYRKE CANNABIS?

Dette er meget forskelligt og afhænger af type og sort, og der er derfor ikke noget klokkeklart svar på det.

Generelt set, så tager det typisk 2-3 måneder, at dyrke cannabis.

For gå et spadestik vil vi forklare de 3 forskellige faser, som har indflydelse på hvor lang tid det tager at dyrke en cannabisplante.

Cannabisplanten har 3 faser, som den skal igennem, før den er klar til høst. Disse er:

 1. Spiring
 2. Vækstfase
 3. Blomstringsfase
Spiring/frøplante
Vækst
Blomstring

Som vi nævnte i forrige afsnit, går de autoblomstrende cannabisfrø i blomst efter ca. 3-4 uger. Denne proces tager dog en del længere tid ved de fotosensitive frø, hvor blomstringsfasen først går i gang, når planterne har en dagslængde med 12 timer lys og 12 timers mørke.

Dette betyder ved udendørs dyrkning, at de fotosensitive planter først er klar til høst engang i efteråret, mens de autoblomstrende er færdige før det (alt efter hvornår de er blevet spiret).

Indendørs kan man styre dagslængden ved at tidsindstille ens grolys med en timer, og man kan derfor selv vælge hvornår ens fotosensitive planter skal gå i blomst.

1) Spiring

Frøet spires og begynder at udvikle sig til en frøplante.

Selve spiring af frøet kan tage alt fra 24-72 timer.

Som vi kommer ind på senere i indlægget, kan det være en fordel at forspire ens før, i stedet for at så dem direkte i jorden.

Når planten kommer op af jorden, har den først kun to runde kimblade. Hurtigt derefter, sætter planten dens første sæt af “rigtige” blade. Når det er sket er den gået fra frøplante-stadiet ind i vækstfasen.

Dette tager ofte et par dage fra planten er kommet op af jorden.

Cannabisfrøplantens forskellige blade

2) Vækstfase

I den vækstfasen begynder plantens blade og stilke at komme frem, og den sætter et stort rodnet.

Denne fase er teknisk set fuldført, når du begynder at kunne se plantens kønskarakteristika; planten er nu fuldvoksen og klar til at begynde blomstringsfasen.

Udendørs varer fotosensitive sorter vækstfasen indtil sensommeren/efteråret, hvor dagene bliver kortere.

Indendørs varer vækstfasen så længe, at de har en døgnrytme med lyset tændt 18 timer og slukket 6 timer dagligt.

De autoblomstrende planters vækstfase er, som før nævnt, tidsindstillet og de går således automatisk i blomst, når de har overstået deres vækstfasen på typisk 3-4 uger.

Cannabisplanten i vækstfase, hvor den fokuserer på udvikling af rodnet, stængler og blade

3) Blomstringsfase

Efter vækstfasen er det tid til blomstringsfasen, som kan kendes ved, at hunplanter begynder at udvikle hvide hår og senere topskud. Topskuddene vil udvikle sig og blive tiltagende klæbrige af krystaller des tættere mod høsttid planten kommer.

Blomstringsfasen tager som regel omkring 2 måneder, hvorefter planten er klar til høst, men varierer fra cannabissort til cannabissort.

Derudover blomstringstiden skal du tillægge både tørring- og evt. curingstid til, som er på yderligere 1-3 uger (afhængig af forholdene), før du kan nyde frugten af dit gartnerarbejde.

Hvis alt er gået som det skal, bør du stå med herlige, krystalliserede, aromatiske topskud som disse.

INDENDØRS ELLER UDENDØRS DYRKNING AF CANNABIS?

Du kan både dyrke cannabisfrø indendørs og udendørs. Det er i høj grad en smagssag, hvad man vælger, og så betyder det naturligvis også noget hvilke muligheder for dyrkning, man rent praktisk har. Herunder har vi listet fordele og ulemper ved dyrkning både indendørs og udendørs, så du kan blive klogere på mulighederne.

Indendørs dyrkning

FORDELE
 • Du dyrker i et kontrolleret klima og kan selv styre temperatur, luftfugtighed, vanding osv.
 • Med det rette setup er risikoen for at blive opdaget lille.
 • Der er altid solskin, når man dyrker med kunstlys, hvilket giver kortere blomstringstider.
 • Det er muligt, at dyrke hele året rundt.
 • Cannabis dyrket indendørs er generelt af højere kvalitet og mere potent.
ULEMPER
 • Relativt høje startomkostninger til udstyr.
 • Løbende udgifter til strøm.
 • Det optager plads i hjemmet.
 • Ventilation og filtrering kræver vedligehold for at undgå lugtgener under blomstringen.
 • Kræver mere pasning ift. udendørs.
 • Det kræver en del mere viden at dyrke indendørs.
Grotelt med 2 lamper, udsugning, cirkulationsblæser mv.

Udendørs dyrkning

FORDELE
 • Det er den nemmeste måde at dyrke cannabis på.
 • Planterne kræver minimal pleje, da de naturligt får lys, luft og (tildels) vand.
 • Det er en billig metode, da du f.eks. ikke skal bruge penge på strøm.
 • Det optager ingen plads i hjemmet.
 • Der er mulighed for at dyrke meget større planter end indendørs.
ULEMPER
 • Du er afhængig af vejret.
 • Der er større risiko for at blive opdaget, alt efter hvor privat dit sted er.
 • Vandingen kan blive sværere, hvis du ikke dyrker i egen have.
 • Dine planter er mere udsatte ift. skadedyr og sygdomme.
 • Du kan kun dyrke én høst på en sæson; medmindre du dyrker autoblomstrende.

Læs vores detaljerede grokalender og guide til udendørs dyrkning i Danmark her.

Lille udendørs cannabisplantage på Sydsjælland

Er du interesseret i at dyrke udendørs, men har du ikke selv en have eller pladsen til det, kan du kigge nærmere på guerilla dyrkning, som vi har lavet en udførlig guide til her.

HVORDAN DYRKER JEG CANNABIS?

Nu har vi fundet de rette cannabisfrø og besluttet, om vi vil dyrke inde eller ude. Med andre ord: Forarbejdet er klaret, og vi er klar til at dyrke. Nedenstående punkter kan du tage udgangspunkt i uanset, om du dyrker udendørs eller indendørs.

FORSPIRING

Man starter som regel sin dyrkning med forspiring af frøet. Det er i hvert fald den metode, vi vil anbefale, da spiringsprocessen går hurtigere, og der er færre ting, der kan gå galt. Når frøet er spiret, kan du nemt så det i en potte.

Du kan læse meget mere om spiring af cannabisfrø her.

De forskellige stadier af spiring: Fra frø til frøplante

PLANT I GOD JORD

Nu er du klar til at plante dine frø. I princippet kan du bruge de fleste typer af universal pottejord, men hvis du vil have størst mulig succesrate, er det en god idé at vælge en god pottejord. De helt billige blandinger kan indeholde for få næringsstoffer eller ikke være luftige nok. Gennemluftet jord er vigtigt for at få en ordentlig rodudvikling.

Planter du direkte i jorden udendørs, kan det være en god idé at løsne jorden i bunden af plantehullet, så jorden bliver gennemluftet.

Det kan godt betale sig at købe en god færdigblandet jord

SUPPLER MED EKSTRA NÆRING

Dine planter har brug for næring for at vokse sig store og stærke. Planterne optager det meste næring gennem rødderne, men du kan også give dem næring via bladene.

Der findes mange holdninger til hvilken og hvor meget næring, cannabisplanter har brug for. Vores anbefaling er at købe noget gødning, som er beregnet til cannabisdyrkning og følge anvisningen. Det vigtigste er dog, at du sørger for ikke at overgøde den. Hvis du giver for meget gødning, viser det sig ofte ved, at bladene bliver mørkegrønne, og spidserne bliver gule og krøller op. For lidt gødning derimod, viser sig ofte ved at bladene bliver meget lysegrønne eller decideret gule.

RIGELIGT MED LYS

Nogle planter har brug for mere lys end andre – og cannabisplanter er én af dem, der har brug for meget. Udendørs får de rigeligt i form af dagslys, men indendørs er en god huskeregel, at du i hvert fald skal have 250-400 watt pr. kvadratmeter.

Det er nemt at finde en god LED-grolampe specifikt til cannabisdyrkning på nettet

FRISK LUFT

Hvis du dyrker udendørs, kommer den friske luft helt af sig selv. Dyrker du derimod indendørs, skal du sikre dig, at der er luftcirkulation rundt om planterne. Det kan du gøre med et passende ventilationssystem eller flere ventilatorer, som sørger for, at dine planter får den friske luft, de har behov for.

SPAR PÅ VANDET

Du vil sikkert gerne give dine cannabisplanter alt det, de har brug for. Men når det kommer til vand, gælder det, at less is more. Det er nemlig vigtigt, at du ikke vander for ofte og for meget, da cannabisplanten er i stor risiko for at dø, hvis du overvander den.

Vent evt. med at vande din plante, til jorden er tørret ud. Hvis jordens øverste centimeter virker lidt fugtige, skal du vente med at vande, til jorden er helt tør.

Groguide vanding af cannabis
Håndvanding af cannabis i drivhus

HOLD GODT ØJE – OG NYD PROCESSEN

Dine planter er plantet, og de får lys, luft, vand og næring. Nu skal de bare have tid. Sørg for at holde øje med dine planter og pas dem løbende. Før du ved af det, får de blomster og er klar til høst.

God fornøjelse!

0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shoppen