Guide: Dyrkning af skunk

Er du nysgerrig på, hvordan man dyrker cannabis? Så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel har vi nemlig samlet alt, du skal vide om dyrkning af cannabis. Du kommer bl.a. til at høre om: Hvordan du vælger de rette cannabisfrø. Fordele og ulemper ved henholdsvis udendørs og indendørs dyrkning. Hvad dine cannabisplanter har brug for for at gro. Lyder det som noget for dig? Så kan du blive meget klogere på dyrkning af cannabis i denne guide. Dyrkning af skunk hamp og cannabis (2)

DYRKNING AF SKUNK OG HAMP

Skunk, hash, pot, hamp.. Kært barn har som bekendt mange navne, og cannabis er ingen undtagelse. I denne artikel bruger vi gennemgående termet cannabis. Det gør vi, fordi cannabis er den overordnede sort, som andre sorter, såsom skunk og hamp, stammer fra. Det vil med andre ord sige: Du kan tage udgangspunkt i denne guide uanset hvilken sort af cannabis, du vil lære mere om dyrkningen af.

HVILKE CANNABISFRØ SKAL JEG VÆLGE?

Lad os starte helt ved begyndelsen: For at dyrke cannabis, skal du først og fremmest have fat i nogle cannabisfrø. Men det helt store spørgsmål er hvilke cannabisfrø, du skal vælge? Det er i høj grad en smagssag, men herunder kan du blive klogere på hvilke overvejelser, du skal gøre dig, når du vælger. Skunk frø dyrkning

DYRKNING AF FEMINISEREDE CANNABISFRØ

Cannabisplanter kan både være hun- og hanplanter, og det er hunplanternes topskud, vi skal have fat i, når vi vil dyrke cannabis. Særligt de ubestøvede topskud, som ikke indeholder frø. For at sikre, at du får disse topskud, kan du med fordel vælge feminiserede cannabisfrø, der er avlet til udelukkende at udvikle sig til hunplanter. Du kan læse mere om hvordan feminiserede cannabisfrø produceres her.

DYRKNING AF AUTOBLOMSTRENDE CANNABISFRØ

Udover forskellen på han- og hunplanter, er det vigtigt at være opmærksom på forskellen mellem auto-sorter og fotoperiodiske sorter. De fotoperiodiske sorter har brug for 12 timers mørke i døgnet for at påbegynde deres blomstring, hvilket betyder, at denne sort er afhængig af årstiden og dagslængden. Med en auto-sort har du derimod større magt over, hvornår dine planter skal gå i blomst. De autoblomsterende cannabisfrø går nemlig automatisk i blomst, når de er fuldvoksne, hvilket normalt sker efter 3-4 uger i vækst. Se alle vores cannabisfrø og læs mere her.

HVOR LANG TID TAGER DET AT DYRKE CANNABIS?

Som vi nævnte i ovenstående, går de autoblomstrende cannabisfrø i blomst efter ca. 3-4 uger. Denne proces tager dog en del længere tid ved de fotosensitive frø, hvor blomstringsfasen først går i gang når planterne har en dagslængde med 12 timer lys og 12 timers mørke. I den vegetative fase begynder plantens blade og stilke at komme frem. Denne fase slutter, når du begynder at kunne se plantens kønskarakteristika. Herefter starter blomstringsfasen, som kan kendes ved, at hunplanter begynder at udvikle hvide fimrehår og senere topskud. Denne vækstproces tager som regel mindst tre måneder. Derudover skal du tillægge både tørrings- og hærdningstid, som er yderligere tre uger. Dyrkning af skunk hamp og cannabis

INDENDØRS ELLER UDENDØRS DYRKNING AF CANNABIS

Du kan både dyrke cannabisfrø indendørs og udendørs. Det er i høj grad en smagssag, hvad man vælger, og så betyder det naturligvis også noget hvilke muligheder for dyrkning, man rent praktisk har. Herunder har vi listet fordele og ulemper ved dyrkning både indendørs og udendørs, så du kan blive klogere på mulighederne. Skunk dyrkning indendørs guide

FORDELE VED INDENDØRS DYRKNING

Du har altid vand til rådighed. Du skal ikke tage hensyn til vejret. Med det rette udstyr er risikoen for at blive opdaget lille.

ULEMPER VED INDENDØRS DYRKNING

Det kan hurtigt blive dyrt med udstyr og strømforbrug. Det optager meget plads i hjemmet. Det medfører lugtgener, som kan være svære at skjule.

FORDELE VED UDENDØRS DYRKNING

Planterne kræver minimal pleje, da de naturligt får lys, luft og (tildels) vand. Det er en billig metode, da du f.eks. ikke skal bruge penge på strøm. Det optager ingen plads i hjemmet.

ULEMPER VED UDENDØRS DYRKNING

Der er større risiko for at blive opdaget, f.eks. pga. lugten. Vandingen kan blive sværere, hvis du ikke dyrker i egen have. Dine planter kan blive udsat for skadedyr. Er du interesseret i at dyrke udendørs, men har du ikke selv en have eller pladsen til det, kan du kigge nærmere på guerilla dyrkning, som vi har lavet en udførlig guide til her.

HVORDAN DYRKER JEG CANNABIS?

Nu har vi fundet de rette cannabisfrø og besluttet, om vi vil dyrke inde eller ude. Med andre ord: Forarbejdet er klaret, og vi er klar til at dyrke. Nedenstående punkter kan du tage udgangspunkt i uanset, om du dyrker udendørs eller indendørs.

FORSPIRING

Man starter som regel sin dyrkning med forspiring af frøet. Det er i hvert fald den metode, vi vil anbefale, da spiringsprocessen går hurtigere, og der er færre ting, der kan gå galt. Når frøet er spiret, kan du nemt så det i en potte. Du kan læse meget mere om spiring af cannabisfrø her.

PLANT I GOD JORD

Nu er du klar til at plante dine frø. I princippet kan du bruge de fleste typer af universal pottejord, men hvis du vil have størst mulig succesrate, er det en god idé at vælge en god pottejord. De helt billige blandinger kan indeholde for få næringsstoffer eller ikke være luftige nok. Gennemluftet jord er vigtigt for at få en ordentlig rodudvikling. Planter du direkte i jorden udendørs, kan det være en god idé at løsne jorden i bunden af plantehullet, så jorden bliver gennemluftet.

SUPPLER MED EKSTRA NÆRING

Dine planter har brug for næring for at vokse sig store og stærke. Planterne optager det meste næring gennem rødderne, men du kan også give dem næring via bladene. Der findes mange holdninger til hvilken og hvor meget næring, cannabisplanter har brug for. Vores anbefaling er at købe noget gødning, som er beregnet til hydroponisk dyrkning og følge anvisningen. Det vigtigste er dog, at du sørger for ikke at overgøde den. Hvis du giver for meget gødning, viser det sig ofte ved, at bladene bliver mørkegrønne, og spidserne bliver gule og krøller op.

RIGELIGT MED LYS

Nogle planter har brug for mere lys end andre – og cannabisplanter er én af dem, der har brug for meget. Udendørs får de rigeligt i form af dagslys, men indendørs er en god huskeregel, at du i hvert fald skal have 400-600 watt pr. kvadratmeter.

FRISK LUFT

Hvis du dyrker udendørs, kommer den friske luft helt af sig selv. Dyrker du derimod indendørs, skal du sikre dig, at der er luftcirkulation rundt om planterne. Det kan du gøre med et passende ventilationssystem eller flere ventilatorer, som sørger for, at dine planter får den friske luft, de har behov for.

SPAR PÅ VANDET

Du vil sikkert gerne give dine cannabisplanter alt det, de har brug for. Men når det kommer til vand, gælder det, at less is more. Det er nemlig vigtigt, at du ikke vander for ofte og for meget, da cannabisplanten er i stor risiko for at dø, hvis du overvander den. Vent evt. med at vande din plante, til jorden er tørret ud. Hvis jordens øverste centimeter virker lidt fugtige, skal du vente med at vande, til jorden er helt tør.

HOLD GODT ØJE – OG NYD PROCESSEN

Dine planter er plantet, og de får lys, luft, vand og næring. Nu skal de bare have tid. Sørg for at holde øje med dine planter og pas dem løbende. Før du ved af det, får de blomster og er klar til høst. God fornøjelse!
0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen