hvad er forskellen på skunkfrø og cannabisfrø

Skunkfrø og cannabisfrø – hvad er forskellen?

Posted on 5. januar 2020

I Danmark har vi den tradition at kalde alle slags cannabisfrø for skunkfrø. Det er faktisk lidt uheldigt, for selvom alle Skunkfrø er cannabisfrø, er alle cannabisfrø teknisk set ikke Skunkfrø.

Skunkfrø er nemlig en specifik, uafhængig sort af cannabis, der kan spores tilbage til 70’erne, hvor den først blev udviklet.

”Skunk” – en upræcis generalisering

Skunk frø

Det er ikke kun i Danmark, at vi ynder at kalde cannabis af høj kvalitet for Skunk; det samme gælder bl.a. også i Storbritannien.

Den cannabis man kan dyrke udendørs, bliver ofte mindre potent end det indendørs, og bliver af mange kaldt for ”pot” eller “luksuspot”, hvis det er ekstra godt.

Årsagen til at mange (indrømmet – os selv inklusiv) kalder den indendørs cannabis for netop Skunk (i modsætning til weed, cannabis etc.), er, at de cannabisplanter, der først blev kultiveret indendørs og alment udbredt herhjemme, primært var forskellige sorter af Skunk.

At Skunksorten dominerede den tidlige cannabisverden er ikke overraskende. Det er en fabelagtig god, stabil sort med mange af de kvaliteter som man forbinder med cannabis af højeste karat såsom store, saftige topskud, kraftig potens, gennemtrængende ”skunket” aroma etc.

Dens gavmilde udbytte og velegnethed til kommerciel hydroponisk dyrkning, gjorde, at den blev dyrket i stor stil i Danmark.

Udbuddet af indendørs dyrket cannabis, man kunne købe i Danmark, var derfor rigtignok ”Skunk” og denne betegnelse blev med tiden synonym for kvalitetscannabis.

Skunkens oprindelse

Sam The Skunkman bliver alment krediteret som en af de væsentligste ophavsmænd til Skunk i Europa.

Efter at hans avlslokation i midt-80’ernes Californien blev afsløret, kom han i de amerikanske myndigheders søgelys. Dette var selvsagt ikke et ideelt miljø for Sam at arbejde og leve i.

Han landede derfor i Amsterdam lufthavn med nogle af de bedste frø han havde reddet med sig.

Amsterdam var på daværende tidspunkt det ubestridte centrum for cannabisavl i Europa. Her fandtes et stort undergrundsnetværk af dyrkere fra hele verden, der mødtes og udvekslede viden, ideer og ikke mindst genetik.

Sam The Skunkmans genetikker og ekspertise blev varmt modtaget i Amsterdam og resulterede i mange af de berømte Skunksorter vi kender i dag.

Det er almindeligvis tænkt, at Skunk er en hybrid mellem de to Sativa-sorter, Colombian Gold og Acapulco Gold, samt en Afghan-Indica.

Originale Skunkfrø og andre varianter af Skunk

Skunk er en fantastisk cannabissort kendt for dens høje kvalitet ift. effekt, høje udbytte samt at den er taknemmelig at passe og trives under de fleste forhold.

Udover disse kvaliteter har dens konsistente præstation og genetiske stabilitet medvirket til at gøre den til en af de mest populære cannabissorter nogensinde!

To er af mest prominente producenter af Skunkfrø og forædling af genetikken er utvivlsomt Dutch Passion og Sensi Seeds.

Dutch Passion har været med fra starten og er indehavere af nogle af de mest stabile og højkvalitets Skunksorter vi kender i dag.

De er mest kendt for deres Skunk #11 (første cannabisfrø der er solgt over 1 million af!!), Ultra Skunk og Orange Bud, som alle er værd at stifte bekendtskab med, hvis man efterspørger Skunkfrø af bedste kvalitet.

Sensi Seeds er ligeledes en de tunge drenge når det kommer til Skunk. Af deres udvalg er Skunk#1, Super Skunk og Early Skunk klare vindere, som man bør kigge nærmere på.

Konklusion

  • Det er kun i Danmark og få andre lande, at vi bruger betegnelsen ”Skunk” om cannabisplanten generelt.
  • Skunk er en specifik sort, der som en af de tidligste cannabissorter blev populariseret herhjemme. Navnet blev derfor synonym med kvalitetscannabis.
  • “Skunk” blev ydermere en bekvem betegnelse for at differentiere mellem indendørs og udendørs cannabis.
  • Kort sagt: Alle Skunkfrø er cannnabisfrø, men ikke alle cannabisfrø er Skunkfrø. Når det er sagt, er det en formidabel sort med indeholder mange af de gode kvaliteter og egenskaber, som (næsten) alle vil elske.

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen